20 вересня 2023

6 клас. Мистецтво НУШ. (Образотворче мистецтво) У калейдоскопі жанрів.

  Ви вже знаєте, що анімалістичний жанр розвиває спостережливість і любов до природи. Для виразного зображення митці та мисткині досконало вивчають будову та пропорції тіла тварин, спостерігають за їхньою поведінкою, виконують замальовки з натури. Проте в різних видах мистецтва простежуються певні особливості анімалістичного жанру. 

Графіка. Стримана графіка передає образи тварин у лініях, плямах, штрихах. Переважно ці зображення монохромні, але бувають і в кольорі. 

Живопис. Анімалісти-живописці широко використовують усі властиві малярству засоби та прийоми, які допомагають створити на полотні певний образ і настрій. Залежно від задуму, вони передають пропорційну будову тіла тварини, зображують тварин у стані спокою чи в динаміці, звертають особливу увагу на колір та відтінки кольорів, продумують композиції творів. 

Книжкова ілюстрація — особливий вид графіки. В ілюстраціях до казок та віршів художники й художниці іноді зображують тварин в одязі, наділяють їх притаманними людям рисами, поведінкою, настроєм.


Творча робота: Створення сюжетної графічної композиції «Песик на прогулянці» з передачею настрою тварини. Техніка виконання — кольорові олівці.

План.

  1. Зображення головного героя композиції – песика. Розташуйте його у центрі композиції. 
  2. Спочатку зроби нарис олівцем. 
  3. Потім починай працювати з розмітки тулуба голови. 
  4. Продумай, які геоментричні форми нагадують тулуб собачки, його голова, вуха. 
  5. Починай створювати голову, потім тулуб, на завершення ніжки, вуха песика. 


Немає коментарів:

Дописати коментар